Foute levensmiddelen die de kenners zelf niet eens willen eten

foute levensmiddelen - popcorn uit de magnetron

Wat zijn foute levensmiddelen?

De boer die zijn eigen aardappelen niet wil eten, de kweker die zijn eigen vis niet wil eten, de biotech specialist die onder geen voorwaarde genetisch gemanipuleerde soja wil eten. Als dat geen foute levensmiddelen zijn!

Foute levensmiddelen 1: POPCORN UIT DE MAGNETRON!!!

Dit is echt de nummer 1 van de foute levensmiddelen. In de bruine zakjes zit een coating aan de binnenkant die ervoor zorgt dat er een reactie plaatsvindt. Zodat de maiskorrels veranderen in popcorn. De coating in deze zakjes zijn puur chemicaliën. Die chemicaliën verdwijnen pas na jaren uit je lijf. Sterker nog, het stapelt zich op en de gifconcentratie kan enorm worden. De chemicaliën veroorzaken verschillende soorten kanker en eigenlijk moet het uit de supermarkt worden gehaald, omdat het nog slechter is dan roken.
Oplossing: pop de mais in een beetje olie in de pan.

Foute levensmiddelen 2: Ingeblikte tomaten

Deze staat op nummer 2 bij foute levensmiddelen, omdat de meeste mensen hier niet van op de hoogte zijn. De meeste blikken bevatten een coating. Door de zuren in de tomaten wordt deze coating zacht en lekt het gevaarlijke BPA in de tomaten. BPA is een synthetische oestrogeen (hormoon) die gelinkt wordt aan onder meer hartproblemen, diabetes en zwaarlijvigheid en zeer schadelijk is voor jongeren. Ver vandaan blijven dus.
Oplossing: kies voor tomaten in glas.

Foute levensmiddelen 3: Runderen gevoerd met mais

Om runderen sneller vet te krijgen en rijp voor de slacht, worden ze gevoerd met mais en sojabonen. Dit beïnvloedt de kwaliteit echter extreem en tevens de gezondheid van de mens.
Oplossing: koop rundvlees dat gras heeft gehad gedurende zijn leven of wordt gewoon lekker vegetarisch of vegan.

Foute levensmiddelen 4: Niet-biologische aardappelen

Er schijnt dusdanig veel gespoten te worden op gewone aardappelen, dat de boeren zelf elders een stuk grond hebben om biologische aardappelen te verbouwen. Om een mislukte oogst te vermijden, wordt onder andere gebruik gemaakt van antischimmel, pesticiden en onkruidverdelgers. Je kunt testen of de door jou gekochte aardappelen ook zo hevig bespoten zijn door ze te laten ontspruiten. Indien je dat niet lukt, is het dringend tijd een andere soort te kopen.
Oplossing: koop biologische aardappelen.

Foute levensmiddelen 5: Gekweekte zalm

Kippenafval, gehydroliseerde kippenveren en genetisch gemanipuleerde soja is de rommel die aan gekweekte zalm wordt gevoerd. Door de slechte omstandigheden waarin ze worden gekweekt zijn bovendien hoge doses antibiotica en pesticiden nodig om ze in leven te houden. Daarnaast neemt een vis snel gif in het water op. DDT en pesticiden worden dan ook regelmatig gevonden in de vissen.
Oplossing: koop wilde zalm of wordt vegetariër of vegan.

Foute levensmiddelen 6: Melk

Koeien worden behandeld met groeihormonen en krijgen nog steeds regelmatig antibiotica. Officieel mag de melk van deze koeien niet worden gebruikt IN NEDERLAND. Daar wordt dan ook zeer streng op gecontroleerd. In andere landen echter is het verstandig te kiezen voor biologische melk, omdat de controle daar een stuk minder is en de wetten minder streng.
Oplossing: koop biologische melk of wordt vegetarisch of vegan.

Foute levensmiddelen 7: Genetisch gemanipuleerde soja

90% van alle sojabonen is genetisch gemanipuleerd. Het wordt de dieren gevoerd, in kant-en-klare producten verwerkt en zo verkocht. Terwijl er bewijzen zijn dat ze hormonale disbalans veroorzaken en kanker. De lange termijn effecten zijn nog niet duidelijk in kaart te brengen, maar de geleerden vrezen dat het er niet beter op wordt. In Europa is het verboden genetisch gemanipuleerde producten te gebruiken. Er zijn echter mazen in de wet, waardoor genetisch gemanipuleerde soja of tomaten gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld de pakjes soep zonder dat er vermelding van hoeft te worden gemaakt.
Oplossing: koop alleen biologische tofu. Deze is bovendien in Europa verbouwd en hier wordt dus stevig gecontroleerd. Koop geen pakjes (soep, mixen), zakjes (kruidenmengsels voor maaltijden) en kant-en-klare maaltijden waar enige vorm van soja in is verwerkt.

Foute levensmiddelen 8: Appels

Vroeger is er zo gruwelijk veel troep op appels gespoten om de oogstopbrengst te maximaliseren, dat het nu nog steeds in de grond zit. Ook al zijn bepaalde middelen al jaren geleden verboden en wordt het (als het goed is) niet meer gebruikt. Greenpeace heeft in 2015 een rapport uitgebracht en vraagt zich hardop af of bepaalde middelen nog illegaal worden gebruikt. Er zijn namelijk nog aanzienlijke hoeveelheden in bodemmonsters gevonden van deze verboden gifstoffen. Maar dat kunnen boeren beter niet doen, omdat een hoge en langdurige blootstelling aan pesticiden in verband wordt gebracht met Parkinson. Overigens: Greenpeace is zeer te spreken over één land en adviseert zelfs alle groenten en fruit daar te kopen: Duitsland. Nederland scoort slechter, al zijn de champignons uit Nederland wel zeer goed.
Oplossing: koop biologische appels of koop anders Duitse appels. Koop maar geen exoten uit andere landen meer. Ze gaan daar iets anders met de gifspuit om dan in Europa.

Hier vind je het originele bericht dat ik vrij voor je heb vertaald: 8 Foods even experts won’t eat