Vegan bruschette met tomatensalsa

Vegan Bruschette met tomatensalsa

Vegan bruschette met tomatensalsa is het enige waar ik nog toe in staat ben te maken op dagen dat de hitte tropische niveaus bereikt. Wanneer het koude drinken de magen niet langer vult en fruit geen optie meer is, als langzaam steeds harder geroepen wordt om iets vullends, dan is vegan bruchette het recept om op terug te grijpen, omdat dit HET recept is. Dit is het recept wat weinig ingrediënten en weinig tijd in beslag neemt. Terwijl de oven wordt voorverwarmd om de broodjes te grillen, snijd je snel de tomaten in stukken en voordat je begint te zweten van het harde werk, is de tomtatensalsa klaar en kunnen de broodjes in een flits worden gegrild en belegd.

Tot slot schenk je er een lekker fris wijntje bij (rosé, witte wijn; een wijnalmanak is echt overbodig!) ofwel een groot glas goed gekoeld bier. Uiteraard onder de 18 een koel glas water met verse citroenen en takjes munt serveren! Wat het overigens ook goed doet als alternatief voor dat wijntje voor boven de 18 😀

Vegan Bruschette met tomatensalsa; het recept

Ingrediënten: 400g trostomaten
1 rode ui
1 handje basilicum
1 el olijfolie
1 el balsamico azijn (met witte blijft de kleur fris, maar met rode net zo lekker!)
Zout en peper
1 Stokbrood in dunne plakken gesneden
50ml knoflookolie (olijfolie vermengd met 1 teentje fijngesneden knoflook)

Als je de tijd tot een minimum wilt beperken, kun je deze stap overslaan. Aan jou de keuze.

Allereerst snijd je een kruis onder in de tomaten, als je ervoor gekozen hebt deze stap uit te voeren. Daarna doe je ze in een bak met kokend water. Laat even staan en daarna in een bak met koud water onderdompelen. Het gevolg is, dat het velletje nu makkelijk te verwijderen is.

Echter, voor een minimale tijdsverspilling begin je hier.

Eerst de oven voor op grillstand voorverwarmen.

Dan snijd je het vruchtvlees van de tomaat in stukjes. Vang de sap en pitjes op. Deze worden verder niet gebruikt in dit recept, maar ze zijn te gebruiken voor een dressing.

Schil de ui en snijd fijn, Snijd de basilicum in smalle reepjes en vermeng beiden aansluitend met de tomaten, olie, azijn, zout en peper.

Als de oven op temperatuur is, besmeer je de plakjes brood dun met een beetje knoflookolie en leg je ze onder de grill gedurende 1 a 2 minuten. Haal uit de oven, leg op een schaal en doe op elk broodje een berg tomatensalsa.

Tot slot serveren en nog lang genieten van de warme dag!

Mocht je toch bereid zijn iets langer in de keuken te willen staan, kun je de Vegan Elzasser Uientaart bereiden.