Vegan Risotto van Paddelstoelen of Champignons

Vegan risotto met champignons - Vegan Homemade

Het wonderrecept dat vegan risotto heet

Dochterlief houdt niet van rijst en niet van champignons. En ze wordt niet gedwongen om iets te eten wat ze echt niet lust, maar ze moet wel altijd proeven, een hapje. Elke keer weer. Tot mijn grote verbazing nam ze echter een tweede hap en een derde hap en wilde ze zelfs iets meer op haar bord. Want dit was heel erg lekker! De combinatie van deze twee viel dus wel in de smaak. (Wat je dan weer aan het denken zet: wat lust ze nog meer niet? En kan ik daar niet een combinatie van maken? Waarmee kan ik haar nog meer gaan ‘verrassen’?) ­čśÇ Daarom hier het wonderrecept.

Vegan Risotto met paddestoelen of champignons; het recept

Ingredi├źnten: 2 uien
2 knoflooktenen
40 ml olijfolie
300g champignons / paddestoelen, alles is combineerbaar
250g risottorijst
1 ┬Ż tl gedroogde tijm
1 liter bouillon
2 el sojaroom (als je alleen Alpro sojaroom kunt krijgen, kun je het beter weglaten. Doet meer afbreuk aan de smaak dan dat het iets toevoegt. Soja Fit Kochcreme is wel een goed alternatief)

Het bereiden van de risotto is niet heel ingewikkeld, hooguit tijdrovend, omdat het 1 uur lang in de gaten moet worden gehouden. Wanneer de risotto te droog wordt, is namelijk de verfijnde smaak verdwenen.

Snipper de uien en knoflook fijn en bak 5 minuten in de olie op middelmatig vuur tot alles glazig is. Snijd ondertussen de champignons in stukjes of plakjes. Voeg de rijst toe. Als deze ook glazig is, de champignons en tijm toevoegen. 1 liter pittige groentebouillon bijgieten en 1 uur tegen de kook aanhouden. Roer regelmatig. Het moet lekker papperig blijven. Wordt de risotto te droog, kun je nog wat bouillon toevoegen.

Roer de creme erdoor en op smaak brengen met zout en peper.

Aan tafel serveren met sla en het vegan alternatief voor Parmezaanse kaas

(elders op de site).

Samengevat
recipe image
Naam recept
Vegan Risotto van Paddelstoelen of Champignons
Naam auteur
Online gezet op
Voorbereiding
Kook- / Baktijd
Duur totaal
Review
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)