Vegan Kwarktaart; de vegan cheesecake NY Style variant

Vegan Kwarktaart met Fruit - Vegan Cheesecake - VEGAN HOMEMADE

Vegan kwarktaart, de gebakken versie, dus eigenlijk Vegan Cheesecake uit New York. Het recept voor de ongebakken vegan kwarktaart komt nog. Het is me alleen nog nooit gelukt een foto te maken, voordat er een hap uit was. Wordt aan gewerkt. Voor nu, de gebakken vegan kwarktaart.
Met 2 niet-vegans in huis en de naam te hebben slechte taarten te bakken, klinkt het waarschijnlijk als een verrassing, dat dit één van de favorieten geworden is bij ons thuis. Wel belangrijk is de kwaliteit van de tofu voor het slagen van de taart. Want als je die kruimelige neemt uit de winkel, wordt het zeker geen succes. En de zelfgemaakte is vaak wat te vochtig. Probeer gewoon een zo zacht mogelijke tofu te vinden.

nbsp;

Vegan Cheesecake – Gebakken Vegan Kwarktaart; het recept

Ingrediënten: Voor de bodem: 150g vegan boter op kamertemperatuur
100g Suiker
½ pakje bakpoeder
250g speltmeel
1 el bourbon vanillepasta *
1 mespunt zout
Voor de vulling: 1 kilo zachte tofu (of zijdetofu)
250g vegan boter op kamertemperatuur
Rasp en sap van 2 biologische citroenen
150g suiker
80g aardappelzetmeel
1 el bourbon vanillepasta *
1/3 – ½ potje aardbeienjam met 75% fruit
500g aardbeien (ontdooid als je bevroren gebruikt)

 

 

Zo maak je de bodem:

Alle ingrediënten mixen en kneden tot een egale massa ontstaat. In een ingevette springvorm het deeg over de bodem en zijkant verdelen en 1 uur in de koelkast zetten.

 

Zo maak je de vulling:

Tofu laten uitlekken in een vergiet gedurende 30 minuten.

De boter op lage temperatuur smelten. Suiker erdoor mengen en laten smelten. Pan meteen van fornuis halen, zodra de boter is gesmolten. Roer de rasp erdoor.

Verwarm de oven voor op 170°C bij een heteluchtoven en op 190°C bij een oven met boven- en onderhitte (de standaardoven zeg maar).
 
Pureer de tofu samen met de citroensap (in delen wanneer nodig). Roer de vanillepasta door de gesmolten boter en daarna elke keer een beetje tofu. Zeef de aardappelmeel er in delen boven en roer er voorzichtig door totdat alle aardappelmeel op is en het een luchtig geheel is geworden.
 
Het deeg op de bodem in de springvorm insmeren met de jam en de helft van de tofumassa erop scheppen. De aardbeien halveren, verdelen over de massa en dan de andere helft over de aardbeien verdelen en egaliseren.

Bak de vegan kwarktaart

Zet de taart in de oven en bak ongeveer 1 uur.
 
Op kamertemperatuur smaakt de taart het lekkerst! Dus heb geduld!

Belangrijk! Wel binnen 2 dagen opeten! Want daarna gaat de smaak achteruit. Kwamen we toevallig achter, toen een stukje taart niet door onze scherpe blik was opgemerkt 🙂
 
Voor mensen die niet van kwarktaart houden, kun je deze lekkere vegan cake bakken. En als je wilt met glazuur of chocolade bestrijken.

Samengevat
recipe image
Naam recept
Vegan Kwarktaart - Gebakken Vegan Cheesecake NY Style
Naam auteur
Online gezet op
Voorbereiding
Kook- / Baktijd
Duur totaal
Review
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)