Vegan Ei-Vervanger; alternatief voor duur poeder

Vegan ei-vervangerEr is geen enkele vegan ei-vervanger. Je kunt op verschillende manieren een ei vervangen. Bijvoorbeeld in plaats van een ei een banaan gebruiken bij het bakken van een cake. Maar het nadeel is de enorme bananensmaak die je daarna krijgt. Aan ALLE cakes en muffins en alles waar je het in stopt. ALLES smaakt naar banaan. En ik vind banaan best wel lekker, maar niet zo lekker, dat alles er naar mag smaken.

Vegan ei-vervanger; het recept

Je kunt natuurlijk een duur potje in de winkel of online bestellen. Tegenwoordig kun je zelfs ei-vervanger voor eiwit of eigeel kopen.
Ik wil je hier een zelfgemaakt alternatief aanreiken ter vervanging van een heel ei. Deze kun je vooral bij het bakken van taarten en cakes en andere zoete baksels gebruiken. Ook voor een luchtige quiche-vulling kan deze ei-vervanger gebruikt worden. Een omelet of roerei kun je hier niet mee maken. Kijk voor dat recept op vegan roerei of vegan scrambled eggs.

Je kunt het poeder heel lang bewaren, zolang het luchtdicht verpakt is en niet met vocht in aanraking komt.

De basis voor vegan ei-vervanger

 

Ingrediënten: 600g aardappelmeel
140g bakpoeder (de gewone, dus geen natron, geen baking powder)
2 el johannisbroodpitmeel (Vegabin)

 

Doe alle ingrediënten in een ruime tupperwaredoos en schud goed door elkaar.

 

Het “ei” klaarmaken

Wanneer je een “ei” nodig hebt, maak deze dan niet te ver van tevoren klaar en altijd eerst apart, voordat je het toevoegt aan het recept. Dit om de maximale werking te garanderen.

Voor het vervangen van 1 ei neem je 2 afgestreken theelepels van de droge mix en meng je deze eerst met 2 eetlepels water. Als alles goed is vermengd 1 el neutraal smakende olie erdoor klutsen.

Dit “ei” wordt op een andere manier verwerkt in recepten dan gewone eieren. Ei-vervanger wordt meestal aan het eind toegevoegd. Dit wordt over het algemeen duidelijk aangegeven.

Samengevat
recipe image
Naam recept
Ei-vervanger voor vegan baksels
Naam auteur
Online gezet op
Voorbereiding
Duur totaal
Review
31star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)