CONTACT / OVER VEGAN HOMEMADE

Contact Vegan Homemade

Contact met Vegan Homemade opnemen?

Dan neem je contact op met de keuken van Angelique. Hier wordt gekookt zonder pakjes en zakjes en steken we een grote middelvinger op tegen bedrijven als Unilever, Nestlé en Monsanto die de mensheid aan het vergiftigen zijn en in hun macht proberen te krijgen.

De tijd dat de consument in opstand moet komen is nu. En ik ben al even geleden in opstand gekomen.

Ruim 25 jaar lang was ik vegetarisch waarvan in totaal bijna 4 jaar veganistisch. Er zat een vegetarische onderbreking tussen de 1e keer 13 jaar geleden in 2004 en de 2e keer die in 2015 begon. Beide keren door een enorm gebrek aan B12 moest ik helaas afscheid nemen van een volledig veganistisch leven en parttime-veganist geworden. Omdat ik nog steeds een ouderwetse moraalridder ben die het dierenleed wil uitbannen en een betere wereld wil achterlaten als ik dood ga. Ik eet ook nog steeds patat en krijg ook mijn portie ruwe suiker wel binnen. Op deze site geen verstikkende regeltjes met tijdschema’s voor de inname van de groene smoothies met powerfoods en een 5 uur durend sportschema die dagelijks moet worden uitgevoerd om een beetje koket eruit te zien.

 

Hell no! Ik heb liever een goed glas rode wijn!

 

Neem ook eens contact op met een boer

Ik ben dol op experimenteren in de keuken en daarom blijf ik enthousiast veganistische recepten bedenken!

Ieder mens heeft het recht zijn eigen keuzes te maken. De regels die ik mezelf heb opgelegd, zal ik nooit een ander opdringen. Ik ben daarom nog steeds getrouwd met een über-omnivoor en ook mijn nageslacht aarzelt niet om de tanden in een dikke zalm te zetten. Ze zijn echter wel flexitariërs en eten bewust niet elke dag vlees of vis. En wanneer wel, dan graag biologisch. En niet alleen voor de smaak. Ook voor de portemonnee van de boer.

Waar ik helaas wel last van heb, is dat ik mensen graag wijs op de misstanden in de wereld. Zo vind ik dat we zuinig moeten zijn op de boer die voor ons de aardappelen poot en oogst. Dankzij hem liggen de winkels vol met groenten en fruit. Terwijl het niet makkelijk is om je hoofd boven water te houden als boer. Neem maar eens contact op met een boer in de buurt en vraag om een rondleiding. Boeren zijn trots op wat ze hebben en vinden het fijn als mensen interesse in hun harde werk tonen. Echt doen!

Want al staan zij aan het begin van de voedselketen, ze verdienen een schijntje in verhouding met de manager die alleen maar oog heeft voor ROI (hoe snel wordt een investering terugverdiend) en het geen malle moer kan schelen hoeveel vergif hij in de mensen pompt die zijn producten kopen. Beiden maken hun handen vuil. Alleen kan de boer ze ’s avonds schoonwassen en de manager die zich enkel druk maakt om de winstmaximalisatie en zijn miljoenenloon niet.

 

Wat ik voor mijn recepten gebruik?

De leukste manier om hiertegen in opstand te komen is het weigeren van het kopen van producten van deze grote bedrijven. Heinz ketchup wordt gemaakt van genetisch gemanipuleerde tomaten van Monsanto? Kopen we toch lekker echte tomatenketchup uit de Europese biologische landbouw? Nestlé gebruikt alleen maar kunstmatige kleur- en geur- en smaakstoffen? Mijn leven is te kort om genoegen te nemen met nep. Ik neem alleen genoegen met echte kleuren, geuren, smaken en mensen!

 

Dus maak ik alles lekker zelf, zodat ik weet wat erin zit. En hoe makkelijk is het nu om veganistisch te koken? Dat is wat ik je hier wil laten zien. Soms kost het veel tijd, soms is het zo klaar. Misschien doe je het onbewust al en is het heel makkelijk om iets vaker producten van dieren te laten staan.

 

Tarwegras, acaibessen en andere zogenaamde producten waar je een vermogen moet neerleggen als je er überhaupt aan kunt komen gebruik ik niet. Tempeh vind ik NIET lekker en vind je hier niet. En ik ben geen fan van Amerikaanse recepten. Het smaakt naar sojasaus, bouillon of pindakaas, of een combinatie, of zelfs alledrie. En ik heb geen hekel aan deze drie producten, maar de Amerikanen gebruiken me er iets teveel van.

Mijn droom is het ultieme kaasalternatief te bedenken. Met vlees ben ik al een eind op weg. En als je zou besluiten om een dag per week geen dierlijke producten te eten door wat je hier vindt, zou ik dat fantastisch vinden!

 

Neem gewoon contact op!

Heb je vragen over een recept? Wil je weten hoe je een recept vegan maakt? Of heb je een idee voor een recept om te veganiseren? Wil je informatie over ingrediënten? Via info@veganhomemade.nl kun je contact opnemen!

Bovendien geef ik regelmatig themaworkshops waar we met een bonte samenstelling van personen (van omnivoor tot vegan) koken. 4 tot 5 recepten worden gemaakt (één daarvan wordt op deze site gepubliceerd) en opgegeten, waarbij nog meer tips en ideeën worden uitgewisseld. Heb je interesse? Stuur me een bericht op info@veganhomemade.nl