VEGAN LEVEN

Een vegan leven voor ons allemaal?

Je hebt vegans en vegans. En zo bedoel ik dat:

1. Vegans die je verketteren, omdat je een zelfzuchtige egoïst bent, die niet stil staat bij het harde leven dat de dieren hebben en de wereld naar de knoppen helpt door het milieu zo zwaar te belasten, want je bent geen vegan.

2. Je hebt vegans die niet de evangelisatie van het veganisme uitdragen en in alle stilte zo door het leven gaan. Van die veganisten die je alleen maar extra overlast bezorgen op de verjaardag, omdat je werkelijk niet weet wat je nu weer voor die snoeshaan in huis moet halen, omdat een enkel stukje komkommer toch ook weer niet een afspiegeling is van je gastvrijheid.

Grappig genoeg hebben de meeste mensen die in aanraking komen met veganist nr. 2 oprecht interesse in het vegan leven en begint het meestal met de opmerking: vegan leven zou ik echt nooit kunnen. En daarna, maar wat eet je dan? En krijg je het (in mijn ogen) leuke gesprek over recepten. Soms denk ik dat ik achter mijn rug om word uitgescholden voor foodie. Ik haat namelijk die zogenaamde hippe benamingen van voorbijgaande aard en weet niet of het nu als compliment moet worden gezien als je zo wordt genoemd. Vooralsnog zie ik het niet direct als positief. Tenzij iemand me van het tegenovergestelde kan overtuigen.

Waarom word je vegan? wordt veel minder gevraagd

Daar ligt echter de reden om vegan te worden en te zijn. Desnoods in deeltijd. En ik snap best dat je dat niet aan elke vegan wilt vragen. Gruwelijke verhalen over mishandelde dieren gebaseerd op voorvallen in Amerika doen het zelden goed op feestjes en partijen. En je haalt zelden iemand ermee over de streep om vegan te worden. Dat lukt je eerder met de uitzending van één van de films onder deze link. Maar vraag wel toestemming, want het kan de sfeer redelijk verpesten.

Er zijn verschillende redenen om vegan te worden. Vele vegetariërs en veganisten van de oude stempel veranderden hun eetpatroon voor de dieren. Voor de next generation veganisten was het milieu en de toekomst van deze aardbol de belangrijkste reden om af te zien van dierlijke producten. Tegenwoordig ligt het zwaartepunt op gezondheid. Info over een vegan leven is op deze pagina te vinden.

 

 Noten met pompoen; wat vegans eten  Films over dieren, milieu en veganisme  pamela anderson
Maar wat kun je dan nog eten?

 

  Films over dieren, milieu en veganisme

 

  Je bent niet de enige vegan! Beroemde Vegans

 

 elke maand een dier minder voor vegan leven Vegan levensstijl om een varken te redden vegan leven en wat je eet
 5 eenvoudige stappen om vegan te worden   Waarom kiezen mensen voor een vegan levensstijl   Wat je eet als vegan