VEGAN RECEPTEN

Vegan recepten bestaan uit sla met andere groenten en fruit?

Nee, als vegan eet je niet alleen sla! Of salade! En je wacht niet onder een boom tot er een noot of een appel uit is gevallen (tenzij je fruitariër bent). Vegan recepten bevatten geen vlees, kip, vis, eieren, melk, kaas, melkproducten, gelatine en honing, maar er blijft nog genoeg over om elke dag een feestmaal op tafel te toveren.

5 jaar keukenervaring als veganist en 20 jaar lang ervaring als vegetariër

Na jaren dag in dag uit in de keuken te hebben gestaan, ben ik een ondertussen een behoorlijke keukenprinses als het gaat om het bedenken van veganistische en vegetarische gerechten. Tegenwoordig schud ik ze bij wijze van spreken zo uit mijn mouw. Wat er thuis is, gebruik ik. Gelukkig heb ik altijd een overvloed aan groenten en fruit en ben ik niet snel onthand. En tegenwoordig groeit en bloeit er steeds meer in onze tuin. Ik ben nog steeds geen topper als het om tuinieren gaat. Alles gaat met vallen en opstaan. Maar wat een voldoening het geeft als je je eigen gekweekte tomaatjes op de vers geplukte sla uit eigen tuin kunt leggen. Toch weer die salade!

Van leverworst tot rijstevlaai

Als bewijs dat er toch meer dan sla gegeten kan worden, vind je hier allerhande vegan recepten van vegan leverworst tot vegan rijstevlaai om je tafelgenoten te verrassen. Ik post regelmatig nieuwe recepten hier. Het leukst vind ik het om Nederlandse gerechten te veganiseren, maar ik draai mijn hand ook niet om voor een mediterraans of ander internationaal gerecht. Vergeet dus niet van tijd tot tijd op de site langs te wippen om in de toekomst te kunnen genieten van vegan knakworst, saté, citroen muffins, vietnamese loempiaatjes en nog veel meer lekkere gerechten!

Vegan Wrap met groenten recept Vegan Roerei - Vegan Scrambled Eggs Recept  Vegan Stifado Recept
Vegan Groentewrap  Vegan Roerei – Scrambled Eggs

 

 Vegan Stifado

 

 Vegan Kwarktaart / Vegan Cheescake NY Style Receptmet Fruit Homemade  Vegan Recept Ei-vervanger  Vegan Elzasser Uientaart Recept
 Vegan Kwarktaart

 

 Vegan Ei-vervanger

 

 Vegan Elzasser Uientaart

 

Vegan Risotto met paddestoelen champignons Recept Vegan Curry met Tofu Recept Vegan Bruschette met Tomatensalsa Recept
Vegan Risotto met paddestoelen

 

  Vegan Curry met tofu

 

  Vegan Bruschette met Tomatensalsa

 

Vegan Recept Rijstevlaai Limburgse vlaai Vegan Recept Snert Ertwensoep Vegan Recept Cake basisrecept
Vegan Rijstevlaai Limburgse Vlaaj   Vegan Snert – Erwtensoep   Vegan Cake HET basisrecept